Dino-Lite DermaScope

 

dino-lite-dermascope.jpgDino-Lite DermaScope HR Polarizer MEDL7D

De 5 Megapixel Dino-Lite DermaScope HR MEDL7D is de ideale oplossing voor het inspecteren van de menselijke huid. Met een vergrotingsfactor van 20 ~ 200x kunnen gedetailleerde, haarscherpe foto's van de huid worden gemaakt. Het ingebouwde polarisatiefilter reduceert het glanzende effect van de huid.

 

Dino-Lite DermaScope Polarizer MEDL4D

De DermaScope Polarizer MEDL4D met een speciaal gesloten voorzetkapje is ideaal voor het maken van foto's van de huid. Met een vergrotingsfactor van 20 ~ 200x kunnen gedetailleerde, haarscherpe foto's van de huid worden gemaakt. Het ingebouwde polarisatiefilter reduceert het glanzende effect van de huid. De Dino-Lite DermaScope is zowel geschikt voor medische toepassingen alsook voor veterinair gebruik.

 

 

DermaScope/Earscope in de praktijk

 

HET GEBRUIK VAN DE DINO-LITE IN EEN HUISARTSENPRAKTIJK

Een huisarts in Baarn maakt gebruik van verschillende versies van de Dino-Lite microscopen: "De Dino-Lite Dermascope maakt betere en duidelijkere afbeeldingen van de huid dan welke andere standaard digitale camera met macrolens dan ook. Mijn Dino-Lite digital Earscope maakt prachtige afbeeldingen van de binnenkant van de gehoorgang, ik gebruik het om het trommelvlies van mijn patiënten te inspecteren, ik kan zelfs mijn eigen gehoorgang bekijken met de Earscope.

 

Doordat de Dino-Lite microscopen direct via een USB kabel verbonden kunnen worden aan mijn PC, kan ik de afbeeldingen direct op een groot scherm bekijken en kan ik deze ook aan mijn patiënten laten zien, batterijen zijn nooit leeg en door de ingebouwde LED verlichting is de belichting altijd goed. Gemaakte afbeeldingen kan ik snel en gemakkelijk opslaan en delen met collega huisartsen of dermatologen. Deze afbeeldingen kunnen middels 3 klikken van de muis worden gekoppeld aan het elektronische patiënten dossier, ook kan ik ze toevoegen aan mijn persoonlijke "bibliotheek" met huidaandoeningen.

 

In de toekomst zal ik de Dino-Lite Dermascope ook voor teleconsultatie gaan gebruiken. In het Meander Medisch Centrum in Baarn is een speciale polikliniek voor "verdachte plekje op de huid", na een melding van de huisarts zou de dermatoloog nu al direct bij de eerste afspraak een biopsie kunnen nemen, dit is sneller en efficiënter. Een beeld zegt meer dan 1000 worden; het moge duidelijk zijn dat ik erg gesteld ben op visualisatie".